FLØYTE

Når du velger fløyte...

...kan du faktisk velge mellom flere instrumenter. F.eks. dommerfløyte, hundefløyte, fløyte i kaffen osv. Nei dette er nesten bare tull og tøys, bortsett fra det med flere instrumenter. I musikkskolen hos oss kan du lære deg å spille to forskjellige typer fløyte, nemlig TVERRFLØYTE og BLOKKFLØYTE.

TVERRFLØYTE

Tverrfløyta har fått navnet sitt fordi man blåser inn luft i et hull på tvers av fløyta istedet for inn i den ene enden. Lyden lages ikke helt ulikt den vi får ved å blåse på tvers av en flasketut. Fløyta gir fra seg en varm og fin tone. Fløyta kan brukes som solistinstrument, i orkester/korps eller i gruppe sammen med andre fløyter.

Tverrfløyta

BLOKKFLØYTE

Blokkfløyta er ofte laget i plast eller kompositt, men hører likevel med i treblåserfamilien. Blokkfløytene i tre vil få en noe varmere tone enn den i plastfløytene, alt etter hvilket treslag som brukes. Blokkfløyta finnes i mange størrelser, men de store fløytene krever voksne hender. Derfor underviser vi gjerne på sopranfløyta som er passe stor. Blokkfløyta kan spilles som soloinstrument eller sammen med andre. Blokkfløytekvartetter er utrolig flotte å høre på! I undervisningen hos oss får man også hilse på noen flere fløyter som blikkfløyte og seljefløyte.

Blokkfløytefamilien

Nyeste kommentarer

09.05 | 05:47

Hei!
Vår datter Hedda Abelsen ønsker å søke om plass på sang i gruppe for neste års musikkskole.
Mvh Veronica Våtvik Abelsen

09.12 | 17:34

Slayyyyy!!!!!

25.04 | 18:50

er du sverre monsen

15.12 | 11:48

dette høres veldig spennende ut