GITAR

Når du velger gitar...

...er du ikke alene. Gitaren er kanskje det instrumentet som de aller fleste har et forhold til. Har man et instrument hjemme, så er sansynligheten stor for at det er en gitar. 

Gitarer

LITT FORKUNNSKAPER OM GITAREN

Gitaren er som folk flest, kommer i flere størrelser, farger og fasonger. Grunnprinsippene for gitarens oppbygning er gjennomgående lik, men likevel tilpasses gitaren ofte den musikksjangeren man skal bruke den i. Vi snakker derfor om klassisk gitar, jazz/bluesgitar, steelgitar, westerngitar, el-gitar + noen spesialtilpassede gitarer som nesten ingen andre har. I tillegg kan gitaren stemmes på flere måter for å gi den andre spilletekniske og musikalske egenskaper.


Innenfor gitarfaget lærer vi både melodispill, tabulaturspill, fingerspill, akkordspill og improvisasjon. Det kreves ganske mye jobbing for å utvikle styrke og motorikk, presisjon og hurtighet, i tillegg til å få oversikt over instrumentet. Begynneropplæringen vil nesten alltid bli gitt på en klassisk nylonstreng-gitar fordi disse gjennomgående er mer lettspilte og skånsomme mot fingrene enn stålstreng-gitarer. Det er også viktig å ha en gitar i "rett" størrelse.

Halvakustisk Jazz/Bluesgitar

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.04 | 20:50

er du sverre monsen

...
15.12 | 12:48

dette høres veldig spennende ut

...
09.04 | 19:17

...
14.10 | 21:14

Flott side, og musikken var til å kose seg med! Gratulerer med hjemmesiden, måtte den bli flittig brukt av mange :)

...
Du liker denne siden